Meer info?

Heeft u een vraag? Aarzel niet ons te contacteren.

0495 63 69 08

FOLLOW US ON INSTAGRAM
Een kijkje nemen hoe het er bij Yoga Lena aan toe gaat? Volg ons via volgende kanalen.
Top
 
ons aanbod

Therapeutische Yoga

Therapeutische Yoga

Special yoga

Yoga for the special Child
Yoga for the Special Child™- the Sonia Sumar Method, Yoga for Special Needs

THERAPEUTISCHE YOGA
YOGA FOR THE SPECIAL CHILD

Yoga for the Special Child® is een specifiek ontwikkeld programma door Sonia Sumar. De yoga is zacht, therapeutisch en zeer geschikt voor kinderen en volwassen met verschillende zorgvragen zoals Syndroom van Down, ADHD, ADD, ASS,… en personen met een meervoudige beperking.

Het programma heeft een vaste routine die elke keer weer terug keert waardoor er herkenbaarheid ontstaat.

Het is een yogavorm die alles te maken heeft met vreugdevolle verbinding, respect voor het ritme, temperament en eigenheid van het kind/volwassene met bijzondere behoeften.

Door middel van yoga houdingen, ademhalings-technieken (pranayama’s), mantra en ontspanning-oefeningen wordt de natuurlijke ontwikkeling van kinderen en volwassenen met een speciale zorg bevorderd. In dit programma staat verbinding en contact centraal.

Het specifieke programma van Yoga For The Special Child kan al gestart worden met baby’tjes van een paar weken oud. Zo kan de ontwikkeling optimaal gestimuleerd worden. Het biedt ook oefeningen die ouders thuis kunnen doen om de ontwikkeling van hun kind te stimuleren en contact te bevorderen. Er geldt echter geen leeftijdsgrens. Ook voor tieners en volwassenen is dit een zeer bruikbaar en prettig programma.

Yoga for the special child – Sonia Sumar method- ondersteunt de fysieke en mentale ontwikkeling, zorgt voor herstel en balans van het emotionele welzijn en brengt rust in geest en lichaam.

HOE & WAAR

INTAKE

We komen heel graag naar je toe zodat we elkaar beter kunnen leren kennen daarvoor geven wij je graag alle tijd. Samen met jou, je ouders of (andere) begeleiders kijken we wat jouw specifieke nood is en laten we jullie tijdens de intake een korte vragenlijst en medische fiche invullen.

Vanuit wederzijds vertrouwen, aandacht en respect ontmoeten we graag de persoon achter de beperking en het gedrag, van hart tot hart, van ziel tot ziel. 

Afhankelijk van de concentratie en aandachtsboog van het kind duurt een les tussen de 30 à 45 min in groep of individueel.

Meer informatie over deze therapeutische vorm van Yoga op de volgende links:

Special Yoga Belgium

Special Yoga.com

Mahadevi centre London

Meer info? Neem contact op